MATERIALS MATTER

HOUSE OF MARLEY PRODUCTS ARE CRAFTED FROM MINDFULLY SOURCED MATERIALS.

Als je een product koopt van House of Marley ben je goed bezig! Niet alleen omdat je kwalitatieve audio in huis haalt, maar ook omdat House of Marley gemaakt wordt van duurzame materialen. Daarnaast gaat een deel van de omzet naar goede doelen en wordt voor elk verkocht artikel een boom gepland! Draag dus jouw steentje bij om onze planeet gezond te houden.

OUR PRODUCT PACKAGING MADE OF RE-USABLE MATERIALS

As of 2020, we’ve been delivering our products in 100% recyclable plastic-free packaging fully constructed from paper fibers. Using recycled paper reduces the overall demand for harvested wood and the amount of paper that reaches landfills. Our entire packaging contents can be conveniently placed into the single mixed-paper recycle bin, eliminating the hassle of separating different materials.

100% Paper Packaging
  1. Recycled paper
  2. Zero Plastic
  3. Organic ink

OUR PRODUCTS
MADE OF RE-USABLE MATERIALS

  1. REWIND™
  2. Recyclable aluminum
  3. REGRIND™

PROCESS & CRAFT

MATERIALS WE USE FOR OUR PRODUCT

BAMBOO

Sterk en flexibel, bamboe geeft onze ontwerpen een moderne uitstraling, geworteld in een zeer hernieuwbare en gemakkelijk te onderhouden natuurlijke hulpbron. Deze snelgroeiende plant heeft geen kunstmest of pesticiden nodig en regenereert zichzelf vanuit zijn eigen wortels. Geproduceerd met behulp van een koolstof positief proces, biedt bamboe een hogere druksterkte dan hout en een treksterkte die staal evenaart. Je vindt bamboe als frontjes en achterpanelen voor onze luidsprekers, duurzame plinten voor draaitafels en behuizing accenten voor oordopjes en koptelefoons.

REWIND® FABRIC

Onze Rewind®-stof is geweven van een onderscheidende mix van 30% teruggewonnen biologisch katoen, 30% teruggewonnen hennep en 40% gerecycled PET om een ​​stijlvol en hoogwaardig textiel te creëren. Veelzijdig en duurzaam, Rewind®-stof is overal in ons assortiment te vinden, ook in onze opbergtassen en om onze luidsprekers en hoofdtelefoon banden in te wikkelen. *PET is de afkorting van polyethyleentereftalaat, een vorm van polyester die voorkomt in bijvoorbeeld plastic flessen.

REGRIND® SILICONE

Onze Regrind®-siliconen is een uniek vervaardigd materiaal dat is gemaakt door het hergebruiken en upcyclen van siliconenresten na het proces en na consumptie die anders verloren zouden gaan. U vindt Regrind®-siliconen overal in onze producten, inclusief onze slipmatten, de achterkant van onze luidsprekers en beschermende bumpers voor onze draadloze opladers.

FSC® CERTIFIED WOOD

Forest Stewardship Council (FSC®) gecertificeerde bossen worden beheerd met strikte normen en met aandacht voor het milieu, zodat geoogste bomen op natuurlijke wijze worden vervangen en geregenereerd. FSC®-gecertificeerde bossen hebben hun reputatie verdiend op het gebied van milieu geloofwaardigheid, bescherming, gezonde bosbouw, maatschappelijke betrokkenheid en het voorkomen van illegale bosbouw. FSC®-gecertificeerd hout is te vinden in bepaalde hoofdtelefoon- en oordopjes behuizingen en onze Rewind®-oplaadsnoeren. FSC®N002016

RECYCLABLE ALUMINUM

Aluminium is een zeer duurzaam metaal dat 100% recyclebaar is. Dit materiaal kan herhaaldelijk worden hergebruikt zonder iets van zijn aangeboren kwaliteit te verliezen, waardoor het een uitstekend alternatief is voor meer schadelijke metalen. Recyclebaar aluminium is te vinden in onze platenspelers, hoofdtelefoon behuizingen en oorschelpen.

RECYCLED PLASTIC

Het recyclen van plastic spaart natuurlijke hulpbronnen, bespaart energie en vermindert de vervuiling van lucht- en waterbronnen. We gebruiken gerecycled plastic in alle behuizingen van luidsprekers en koptelefoons.

RECYCLED PAPER

Sinds 2020 leveren we onze producten in 100% recyclebare plastic vrije verpakkingen die volledig zijn gemaakt van papiervezels. Het gebruik van gerecycled papier vermindert de totale vraag naar geoogst hout en de hoeveelheid papier die op stortplaatsen terecht komt. Onze volledige verpakkingsinhoud kan gemakkelijk in de enkele prullenbak van gemengd papier worden geplaatst, waardoor het scheiden van verschillende materialen niet meer nodig is.

RECYCLED METAL ALLOYS

Recyclebare metaallegeringen kunnen producten in de komende jaren transformeren in hernieuwbare bronnen. Onze toewijding aan het gebruik van dit materiaal spaart natuurlijke elementen, bespaart energie en draagt ​​bij aan schonere productie, wat resulteert in minder mijnafval en waterverbruik. Recyclebare metaallegeringen zijn verwerkt in onze hardware via oorschelpen, gespen, schuifregelaars en andere versieringen.

WOOD COMPOSITE

Gemaakt door houtderivaten en kunststofvezels te combineren, resulteert houtcomposiet in een duurzamer product. Het composteringsproces vereist veel minder energie dan de houtindustrie. Houtcomposiet is prominent aanwezig als een duurzaam en aantrekkelijk ontwerp onderdeel in onze luidsprekerbehuizingen.

ORGANIC CORK

Hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en 100% natuurlijk, onze biologische kurk wordt verkregen via een milieuvriendelijk oogstproces dat het voortbestaan ​​van de boom garandeert. Dit innovatieve en milieuvriendelijke materiaal wordt gebruikt als ontwerpelement en in ons hele productieproces.

STAINLESS STEEL

Roestvrij staal heeft een zeer minimale impact op het milieu en biedt een langdurige duurzaamheid. Dit materiaal corrodeert, roest of vlekt niet gemakkelijk wanneer het wordt blootgesteld aan water en is uiteindelijk 100% recyclebaar. U vindt roestvrij staal in onze hoofdtelefoon architectuur en als verbinding bevestigingen.

NON-TOXIC SILICONE

Onze oordopjes en andere componenten die direct contact met de huid hebben, zijn gemaakt van niet-giftige siliconen van medische kwaliteit. Niet-giftige siliconen helpen ziektekiemen te weerleggen en zijn een uitstekend materiaal om te gebruiken omdat het gemakkelijk kan worden geregenereerd tot nieuwe vormen en toepassingen.

ORGANIC COTTON

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder chemische meststoffen, pesticiden of insecticiden - die allemaal giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de omgeving. Biologische landbouw vereist ook aanzienlijk minder waterverbruik, waardoor biologisch katoen een ideaal materiaal is voor onze producten.